Ervaringen van cliënten

Naam: Wendy Balrak

Bedrijf: Spirit 
Wauw! Wat een interessante cursus heb ik mogen meemaken. Radicalisering & polarisatie
Ik had er hoge verwachtingen van omdat ik er vrij weinig over wist, hooguit aannames en vooroordelen. Ik heb nu meer kennis overgedragen gekregen van Ali. Belangrijk in het werken met jongeren maar persoonlijk voor eigen ontwikkeling ook erg fijn.
De cursus duurde de hele dag maar Ali bracht zijn kennis zo over dat het interessant bleef en ik niet verveeld raakte. Ik zou zo nog een cursus willen volgen en raad het een ieder aan.
Thanks Ali en succes in je verdere carrière!

 

Naam: Ron

Bedrijf:

Op de Ambassade in Londen heb ik voor de staf met Ali een 4-uur durende cursus en discussie over Islam en de moslims in de wereld georganiseerd. Het geheel is door Ali heel erg goed ingevuld. Ik heb alleen maar positieve feedback ontvangen uit de staf. Van de gegeven ruimte voor het stellen van vragen en discussies werd gretig gebruik gemaakt en alles werd van meerdere kanten belicht. Ali begeleidde en leidde het goed, zonder daarin echt te sturen. Het heeft ons dan ook veel opgeleverd. Niet alleen het inzicht in Islam en bestaande situaties in de wereld, maar ook in het team en de teamleden zelf.

Ali, nogmaals bedankt daarvoor.

 

Naam: Alan Bosch

Bedrijf: Nijhuis Bouw Apeldoorn

Wij renoveren veel woningen. Deze woningen zijn dan nog steeds bewoond. Wij komen komen dus in het privedomein van deze  mensen. Wij waren op zoek naar iemand die onze mensen inzicht kan geven in de verschillende culturen, waarden en normen van onze gekleurde gemeenschap.
Het heeft onze mensen handvatten gegeven om meer begrip te hebben en werkmethoden om onze werkzaamheden te kunnen uitvoeren.
Al met al heel erg positief en wij kijken nu uit hoe we dit verder in ons bedrijf kunnen uitzetten.

groet,
Alan Bosch

 

Naam: K. Arslan

Bedrijf:

Hallo allemaal,

Mijn ervaring met  Ali Eddaoudi is dat hij beschikt over zeer veel competenties waarbij echtheid, doorzetten en inlevingsvermogen zeer hoog scoren … Met deze competenties heeft Ali zeer veel voor mij kunnen betekenen. Ik ben blij dat ik Ali heb leren kennen, niet alleen als raadsman maar heb er ook een goede vriend aan over gehouden.

Mvg,
K. Arslan

| Naam: Gazi
| Bedrijf: I.S.N

Ik wil je graag bedanken voor de tijd dat je mij heb begeleid. Je bent een open persoon je straalt positieve energie uit, je bent ook erg professioneel en bewust bezig met je vak geestelijke verzorging/begeleiding. Je was zeer behulpzaam voor mij maar tegelijkertijd kritisch wanneer het nodig was. Professionaliteit, vakkundigheid, oplossinggerichtheid en jouw islamitische achtergrond maken van jou een ultieme begeleider. Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je hebt ruime inzicht in de multiculturele aspecten die van invloed kunnen zijn op de effectiviteit van jouw coaching.

Ali weet wat een mens voelt en wilt, daarom kun je op je gemak in een vertrouwelijke sfeer praten over alles wat je bezighoudt. Wanneer je professionele begeleiding, advies, hulp of een luisterend oor met hart nodig hebt, kan je bij Ali terecht. Hij staat altijd klaar om deskundig advies op maat te verstrekken wanneer het nodig is. Ali, moge Allah je belonen voor je bijdrage en je leiden naar Jannatul Firdaus.

 

| Naam: Mustapha Ait Tahra
| Bedrijf: Politie Nederland

Ik heb Ali leren kennen door de pilot Islamitische geestelijke verzorging die bij de politie Amsterdam is gestart in 2010. Tijdens deze pilot heb ik heel nauw met Ali samengewerkt en talloze overleggen gehad in vergadervorm en één op één gesprekken gevoerd waardoor ik een goed beeld heb kunnen krijgen van Ali als mens en als professional.

Mijn eerste voorstelling van Ali (door zijn publicaties en mediaoptreden) was dat van een actieve persoon die zijn wortels verbindt aan zijn huidige situatie en daar het beste van probeert te maken. Ik zat er niet ver naast.

Het mooiste aan Ali is namelijk niet alleen dat hij het beste van de situatie voor zichzelf maakt, maar dat ook probeert voor de anderen om zich heen. De combinatie van zijn inzet, passie, aanhoudendheid, kunde, zachtmoedigheid, professionaliteit, betrokkenheid, flexibiliteit, sensitiviteit en vele andere eigenschappen maken hem een authentiek mens waar mijn hart zich voor heeft geopend.

Bij de politie heb ik vele mensen gesproken over Ali en het frappante is dat daar nooit negatief over Ali gesproken is. Een ieder die met hem werkt, door hem wordt gecoacht en gewoon meemaakt is louter positief. Dat is veelzeggend.

Tijdens de pilot die werd gedraaid is Ali onder andere werkzaam geweest als deskundige op het gebied. Hij heeft hierin geholpen om enkele beleidsstukken op tactisch te maken en gaf gevraagd en ongevraagd zijn visie over uiteenlopende standpunten. Als teamspeler was hij zeer waardevol en een welkome verschijning.

Naast het beleidsmatige was hij ook geestelijk verzorger bij zowel islamitische als niet-islamitische politieagenten. Dit heeft in alle gevallen geleid tot een uitkomst waar zowel de werkgever als de werknemer tevreden mee zijn.

Tenslotte was hij ook op strategisch niveau betrokken door de visie van de pilot te bespreken en helpen bij te sturen waar nodig. Dit alles doet hij op de voor hem kenmerkende ingetogen, duidelijke, goed beargumenteerde en overtuigende wijze.

Ik zie Ali als een verrijking in mijn leven als mens en als professional en hoop dan ook dat ik nog vele jaren met hem samen kan werken.

 

| Naam: Sab Amro

Dag lieve Eddaoudi Coaching Eddaoudi Coaching wat leuk om facebook vrienden met je te zijn!
Ik wil je graag bedanken voor de tijd dat je mij gecoacht hebt! Je bent een topper, coach met een hart. iemand waar je jezelf mag zijn. Het onderstaande ben jij ook voor mij

Image and video hosting by TinyPic

 

| Naam: Obayda
| Bedrijf:

Mijn ervaring met de geestelijke verzorger Ali Eddaoudi was heel positief,daarom zou ik ieder persoon die hulp of advies nodig heeft aanraden.om deze conclusie te trekken is het proberen zeker waard.

 

| Naam: Anoniem
| Bedrijf:

Mijn ervaring met Ali is uitmuntend. Ali was voor mij een geweldig steun, gids en oplossingsgericht factor in een zeer vervelende en trieste situatie waar ik in verkeerde. Ik heb Ali ervaren als een zeer toegankelijke en open minded professional. Ali, je hebt me geweldig geholpen. Ik zal je begeleiding en aansturing nimmer vergeten. Je was zeer ondersteunend en tegelijkertijd kritisch wanneer het nodig was. Daar ik erg schrok, pessimistisch en somber werd van hoe men laconiek reageerde op serieuze zaken die mij als mens raakten, ben ik door jou juist geïnjecteerd met optimisme, strijdlust en mijn rechten en plichten als burger van Nederland. Ali, je hebt me veranderd.

 

| Naam: Abdeslam
|  ‘Zes van Breda’

Ik ben ten onrechte veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Tenzij je het zelf mee hebt gemaakt heb je geen idee hoeveel leed dit veroorzaakt. Justitie, media en je omgeving hebben geen genade wanneer je als zware crimineel wordt bestempeld. 12 jaar nadat ik de volledige straf had uitgezeten, zijn er nieuwe feiten gevonden om de zaak te heropenen. Tijdens het herzieningsproces van de Hoge Raad en het gerechtshof staat Ali mij bij als geestelijk verzorger/ mental coach. Bij zware momenten weet Ali mij altijd weer te motiveren om door te gaan, mede door zijn ervaring bij justitie en media weet hij mij advies en tips op maat te geven. Professioneel, vakkundig, ervaren en met een islamitische achtergrond.

Ali, jij bent van een goede kennis een ware vriend geworden. Mijn dank is groot, voor jouw hulp, betrokkenheid, tijd en inspanning. Moge Allah je belonen, jouw kennis verbreden, jou en je familie beschermen. Ameen.

Zie je binnenkort voor een kopje koffie inchaAllah.

 

| Naam: René Korthout
| Bedrijf: Penitentiaire Inrichting Breda

In mijn functie van unitdirecteur en portefeuillehouder van de geestelijke verzorging van de Penitentiaire Inrichting Breda (“Koepelgevangenis”)
heb ik Ali Eddaoudi als geestelijk verzorger meegemaakt.

Ali Eddaoudi manifesteerde zich hier steeds als een bruggenbouwer en maande de gedetineerden tot kalmte en tot respect voor de normen van de Nederlandse samenleving. Hij was recht door zee en kwam op voor eerlijkheid en rechtvaardigheid; dat deed hij op een zeer acceptabele en sociaal vaardige wijze, waardoor hij zowel bij gedetineerden, personeel en directie respect afdwong.

Het contact met jou is open, prettig en duidelijk. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en sensitiviteit.
Daardoor heb je al snel het vertrouwen gewonnen bij management, medewerkers en gedetineerden. Dat vertrouwen is al die jaren zo gebleven.
Je hebt je nooit polariserend opgesteld, maar was altijd een bruggenbouwer.

In al die jaren is er mijnerzijds – maar ik kan ook namens mijn collega’s spreken – nooit sprake geweest van kritiek op- of ongenoegen over je optreden. Integendeel: ik heb je altijd als fijne collega ervaren. Ik weet dat je soms ook kritisch kunt zijn in je externe publicaties als er zaken in de samenleving gebeuren die ingaan tegen jouw gevoel voor rechtvaardigheid. Maar deze eigenschap siert je en meestal herkende ik me in jouw gevoel. Het past bij jou om in zulke gevallen niet passief te blijven en te zwijgen, maar op te komen voor eerlijkheid en rechtvaardigheid. Je hebt dat echter altijd goed weten te scheiden met je werkzaamheden binnen de inrichting.

 

| Naam: Ari van Buuren
| Bedrijf: Universitair Medisch Centrum Utrecht

Als geestelijk verzorger was hij een goede consulent en vertrouwenspersoon. Adequaat gaf hij gevraagd en ongevraagd advies, wanneer bemiddeling inzake communicatie of ethische kwesties nodig bleek. Op de afdeling psychiatrie, waar alles nog nauwer luistert, was hij vele patiënten tot grote steun.

Hij is een exponent van het nieuwe kader van jonge, op integratie gerichte moslimintellectuelen. Hij is een van de eerste aan de Vrije Universiteit afgestudeerde moslim geestelijk verzorgers. Ook is hij een van de eerste moslim geestelijk verzorgers in de gezondheidszorg.

 

| Naam: Hamza
| Bedrijf: Overheid

Ik heb Ali leren kennen op het moment dat ik zoekende was om een balans te vinden in mijn islamitisch identiteiten en de verschillende Dillema’s waar ik tegen aan liep. Ali heeft de theologisch kennis en de ervaringen en kennis wat een moslim in de Nederlandse samenleving mee kan maken. Ali heeft mij tijdens de verschillende coaching momenten geholpen om met mijn Dillema’s om te gaan. Tijdens deze gesprekken is Ali een luisterend oor en oprecht geïnteresseerd. Hij bood mij geen oplossingen maar hij heeft mij coachend in laten zien wat ik kan doen met mijn Dillema’s. Ik heb dit als zeer prettig ervaren. Er zijn namelijk in mijn ogen al genoeg mensen die het allemaal wel weten en die anderen de les voorlezen. Mede door de gesprekken met Ali heb ik mijn islamitische identiteit en mijn positie in de maatschappij weten te combineren. En dit gaat Elhamdoellillah niet tentkosten van beide. Jazaka Allah Ali

 

| Naam: Mohamed
| Bedrijf: Politie

Nadat ik mentaal er helemaal doorheen zat en mijn stressgehalte een extreme piek behaald had, waardoor ik ziektebeelden begonte ontwikkelen, kwam ik via mijn werkgever met Ali in contact. Het verbaasde me hoe snel ik bij hem terecht kon. Na onze eerste, telefonische contactmoment, zat ik twee dagen later met hem om tafel. Ik had met Ali meteen een klik. Toevalligerwijs zijn we in hetzelfde dorp geboren, maar met name de warmte, interesse, moeite en tijd die hij nam, maakte een enorme indruk. Na deze eerste contactmoment volgde een traject van ruim anderhalf jaar met Ali. Een traject van hulp, coaching en advies. Ik heb nog nooit iemand ontmoet, die zich zoveel inzet voor het welzijn van iemand anders. Zo druk als zijn agenda is, zal hij tijdens een afspraak nooit op zijn horloge kijken na 45 minuten en het gesprek afkappen. Zo werkt hij niet. Hij neemt tijd voor je, waardoor een gesprek van anderhalf tot twee uur niet uitzonderlijk is. Zijn flexibiliteit was dit overigens wél. Hij werkt niet vanuit één locatie of met een 9 tot 5 mentaliteit. Ik voelde me door Ali, in tegenstelling tot andere hulpverleners, serieus genomen en gehoord. Geestesziekten worden door velen, zelfs psychologen, gebagatelliseerd. Dit gevoel had ik bij Ali niet. Hierdoor heb ik met hem echt een vertrouwensband kunnen ontwikkelen. Ik heb daarom meer met hem gedeeld, dan ik met menig hulpverlener had kunnen doen. Hij heeft een enorme bijdrage gehad in mijn beter worden. Ik heb op hem kunnen leunen in dit proces, veel geleerd van hem en ik heb levensveranderende keuzes gemaakt op basis van zijn advies. Ali, ik ben je erg dankbaar en waardeer je genomen tijd en moeite enorm! Moge Allah je belonen hiervoor.

 

| Naam: Mohamed el M.

Ali heb ik leren kennen tijdens mijn opname in het ziekenhuis door een ernstig medische aandoening. Hij heeft mij in die 2 jaar dat ik ziek was gesteund, moed ingesproken en mijn familie bijgestaan in deze zeer heftige periode.
Zijn aanwezigheid bij onze familie heeft ons heel erg goed geholpen tijdens en na mijn opname in het ziekenhuis.  Daar zijn wij Ali zeer dankbaar voor.
Aan een ieder die hulp, advies, coaching of een luisterend oor nodig heeft raad ik Ali ten zeerste aan!

 

| Naam: Ad de Gruijter
| Bedrijf: Medisch Centrum Haaglanden

Ali Eddaoudi is in zijn functie als geestelijk verzorger in het Medisch Centrum Haaglanden met regelmaat geconsulteerd door artsen en verpleegkundigen om advies te geven hoe om te gaan met patiënten uit een mediterrane culturele achtergrond en hoe om te gaan met geloofs- en ethische standpunten door patiënten ingenomen op basis van hun islamitische achtergrond. Hij verzorgde klinische lessen en begeleidde, als dat op zijn weg kwam, ook patiënten en familieleden met een Nederlandse, niet islamitische achtergrond. Dit tot ieders tevredenheid, want men trof in hem een deskundig en op mensen betrokken geestelijk verzorger. Hij participeerde in intervisiebijeenkomsten waarin hij blijk gaf van een gezonde dosis zelfreflectie en nuancering.

 

| Naam: Anoniem
| Bedrijf: Politie

Ik heb Ali nu al een poosje als mental coach. Ali is een gedreven vakman, die echt maatwerk levert. Ali is er voor je, wanneer je hem nodig hebt. Hij is altijd bereikbaar en kent geen zakelijke 09:00-17:00, maandag t/m vrijdag benadering. Dit alles, samen met zijn warme persoonlijkheid, ruime ervaring en kennis, ook mbt religieuze aspecten, heeft mij veel goeds gedaan. Kortom, ik ben zeer blij met hem.

 

| Naam: Glenn B.
| Bedrijf: Overheid

Na een traumatische ervaring in het 2012 ben ik door tussenkomst van mijn chef in contact gekomen met Ali. Ik ben door hem op heel vakkundige/professionele en menselijke wijze begeleid.
Mijn ervaring is, dat Ali staat voor: vakkundigheid (zeer professioneel), betrokkenheid en menslievendheid. Ik heb Ali leren kennen als een man van woord op wie er nooit tevergeefs een beroep wordt gedaan.

Moge de Almachtige hem nog vele jaren de kracht en de wijsheid geven om zijn ROEPING voort te zetten.

Respect, brother.

 

| Naam: Mounir

Salam broeder Ali,

Via deze weg wil ik jou bedanken voor jou tijd en energie.
Dit doe ik middels een smeekbede.
“Ik waardeer Ali Eddaoudi, maar Allah is zijn afrekenaar.
Ik hef niemand boven de prijzing van Allah.
Ik waardeer Ali betreffende zijn kennis, liefdadigheid en behulpzaamheid”.

Moge Allah je zegenen en met het goede belonen. Ameen.

Masha danki mi bon amigo.
Saludos for di Curaçao.

 

| Naam: Zakia
| Bedrijf: Overheid

Persoonlijke begeleiding/coaching heeft naar mijn inziens alles te maken met je (innerlijke) kracht! Kom in je kracht, kom in je flow! Is de flow er, dan wordt er gepresteerd ‘)

Met Ali Eddaoudi kun je feitelijk presteren!! Ali is niet alleen wijs in zijn woorden. Hij is ook wijs in zijn daden & handelen. Ali maakt feitelijk tijd voor de mensen die een beroep op hem doen & het is een man van zijn woord!! Met raad en daad staat hij zijn medemens bij. Ali beschikt over het talent om ” de innerlijke criticus” te laten spreken waardoor hij goede resultaten weet te bewerkstelligen!!

Ali beschikt over zeer goede communicatieve & sociale vaardigheden. Als persoonlijk begeleider/ coach heb ik hem als een bescheiden persoon ervaren. Dit siert hem enorm daar hij als persoon over een aardige status beschikt!! Ali wist de “spiegel ” op een bepaalde manier vast te houden waardoor het licht & de schaduw over mijn silhouet goed zichtbaar werd voor MIJZELF. Dit heb ik in de turbulente fase als fijn ervaren!

Door de begeleiding & coaching die Ali mij heeft gegeven heb ik de vicieuze/ negatieve, neerwaardse cirkel van piekeren, zorgen & stress weten te doorbreken. Het vertrouwen in bepaalde processen en in de omgang met anderen had door omstandigheden ernstige schade opgelopen. Door de intensieve & oprechte begeleiding is voor mij de samenhang van bepaalde omstandigheden uiteindelijk anders verlopen. Daar waar ik zou zijn afgehaakt heb ik juist volgehouden. Ik heb weer vertrouwen gekregen en het onveilige gevoel nam af. Werk verrichten gaat weer moeiteloos. Ik heb m’n balans weer hervonden. Ik voel mij sterk & alert. ZONDER IEMAND….IS NIEMAND…..IEMAND ,)

 

| Naam: Anoniem
| Bedrijf: Politie

Een bijzonder mens, die Ali. Met z’n hart op de juiste plaats, altijd betrokken houding en een zeer open mind heeft hij mij veel geleerd en gebracht. In eerste instantie was ik, als vrouwzijnde en moslima, opzoek naar een vrouwelijke islamitisch geestelijk verzorger, want daar dacht ik mij het beste bij te voelen. Maar vrouwelijke islamitisch geestelijk verzorgers bleken schaars en tenslotte kwam Ali op mijn pad. Een waardevolle ervaring waar ik geen spijt van heb.

De werkwijze van Ali is doeltreffend, soms confronterend en altijd open. In het begin van ons traject schrok ik zelfs een beetje van hoe open Ali was. Maar dat is exact wat er nodig is om een zinvol gesprek te voeren en tot de kern van een dilemma te komen.
Bij het leven in een Westerse cultuur met een Marokkaanse en islamitische achtergrond, waar je niet altijd open kunt spreken over problemen en de daarbij behorende emoties, is Ali en zijn werkwijze absoluut een meerwaarde. Hij is in staat beide culturen hand in hand te laten gaan. Hij kent de ins en outs en begrijpt daarom heel snel waar je tegenaan loopt en hij geeft je reële en haalbare adviezen. Je leert te handelen vanuit je eigen kracht en keuzes te maken die passen binnen jouw (Marokkaanse en islamitische) levensstijl.

 

| Naam: Sanaa
| Bedrijf: Sanaa B art

Ali Eddaoudi heeft mij op een professionele en vriendelijke manier
Geholpen om de juiste oplossing te vinden voor de problemen die ik toen had
Ik raad ieder aan die met een probleem ziet en er zelf niet uitkomt professionele hulp te zoeken bij Eddaoudi.
Want voor mij heeft het echt geholpen.
Dank aan Ali Eddaoudi

 

Uw ervaringen met Eddaoudi Coaching staan bij ons hoog in het vaandel. Door uw recensies kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

Schrijf hier uw recensie:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Bedrijf

Uw ervaring

Delen via: