DENK

Mooi aanwinst voor de Nederlandse politiek en samenleving. Als ze geen ruzie onderling gaan maken, dan kan dit een enorm succes opleveren voor het gat waar multicultureel Nederland jarenlang geen antwoord op wist te geven. Spannende en wellicht verrassende verkiezingen denk as jaar. :). Sylvana is her en der voor gek verklaard. Waarom zijn we daar zo goed in als het ons even niet goed uitkomt? Wat maakt haar keuze zo anders dan bijvoorbeeld vele andere bekende Nederlanders die haar voorgingen? Denk daar eens over na….
Sylvana DENK

Ali Lazrak

Inna Lillahi wa inna ilayhie rajie3oen.

Vandaag is onze vriend en een van de eerste Marokkaanse Nederlandse journalisten die wij kenden overleden. Moge Allah hem genadig Zijn.

Ali was naast een vriend ook iemand die in al onze huiskamer kwam. Via de radio hebben zij jaren achtereen de eerste generatie Nederlandse Marokkaanse in het Arabisch en Tamazight van alle actualiteiten op de hoogte gehouden. Maar wat ze ook deden, was de dialoog over gevoelige themas op gang helpen.. De familie wens ik alle goeds en sterkte toe. Moge hij in rust leven in het hiernamaals. Liefs, Ali Eddaoudi

Met dank aan onze militairen in Griekenland


Vandaag hebben wij vanuit de dienst islamitische geestelijke verzorging van de Nederlandse Krijgsmacht aan alle Nederlandse militairen, die in Griekenland geweldig mooi en dankbaar werk verrichten, een ramadanpakket gestuurd. De mensen daar helpen is een eervolle job. Natuurlijk een plicht van ons allen en in het bijzonder van onze militairen. Maar dat mag ons niet doen vergeten dat militairen ver van huis, vaak zelf geen moslim, zich wel elke dag voor de zwakkeren en in dit geval moslims inzetten. We weten dat vrijwel alle vluchtelingen in Griekenland uit moslimlanden komen. Daarom een speciale dank in de vorm van een klein gebaar aan hen die er voor de vluchtelingen zijn. Ramadan moubarak aan een ieder! Uiteraard zij zijn natuurlijk altijd trots op de Nederlandse militairen die overal in de Wereld klaarstaan om anderen te helpen. Dit jaar de collegae in Griekenland in het zonnetje gezet.

Ali EddaoudiIMG_0627

De Boer kan gewoon niet met El Ghazi communiceren

De Boer kan gewoon niet met El Ghazi communiceren

AD-columnist Hugo Borst weet zeker dat Frank de Boer geen racist is, maar in zijn column vroeg hij zich onlangs af of de Ajax-trainer misschien niet milder is voor Bazoer dan voor El Ghazi. ,,Oh, De Boer is geen racist, dus dan doet hij niets fout? Dat is wel erg simpel, dan kunnen we dat zeker ook afvinken? Je hebt nu eenmaal mensen die diversiteit niet begrijpen”, aldus Ali Eddaoudi, publicist en persoonlijk begeleider, over de Ajax-coach.

Drie jaar geleden zei je in het AD dat Frank de Boer in de fout was gegaan met Mounir El Hamdaoui. Hij maakte volgens jou de fout door El Hamdaoui in een volle kleedkamer tegenover zijn ploeggenoten te kijk te zetten. Heeft De Boer sindsdien wat geleerd?
Eddaoudi: ,,Frank de Boer hoeft geen racist te zijn om niet met Anwar El Ghazi om te kunnen gaan. Het kan ook gewoon onkunde zijn. Je hebt gewoon mensen die het niet begrijpen. Het is bij Mounir El Hamdaoui ook misgegaan. De  Boer moet zich dus afvragen waarom hij niet goed met die jongens kan communiceren. Dat hoeft hijzelf niet te doen. Misschien heeft De Boer daar de tijd niet voor. Maar de club moet er wel bij stilstaan. Het liefst al vanaf de jeugdopleiding. Dan kun je de spelers nog kneden.”

Borst vroeg zich in zijn column af of we over deze gevoelige materie durven te praten. Problemen moet je toch benoemen? Meerdere trainers schijnen problemen te hebben met Marokkaans-Nederlandse voetballers.
,,Benoemen? Benoemen? Kom op man, Marokkaans-Nederlandse jongens zijn al meer dan 25 jaar het pispaaltje van de maatschappij. Hou er nou een keer over op. Waarom noemen we ze eigenlijk nog Marokkanen? Ze zijn verdorie hier geboren. We zijn bezig om ze zelfs in het profvoetbal te criminaliseren, want ze willen vasten met de ramadan, de onderbroek aanhouden bij het douchen en ook nog bidden. Bedenk dat niet iedere voetballer een atheïst is, ook al leven we in Nederland in een seculiere samenleving. Zo zijn er christelijke voetballers uit Afrika die op zondag willen bidden. Je moet daar juist als profclub op inspringen, want een speler heeft het recht om zichzelf te zijn.”

Eindelijk geestelijke verzorging voor politie

Eindelijk geestelijke verzorging voor politie

Het zou mooi zijn en ik weet dat dit heel hard nodig is en de politie goed op weg kan helpen. Alleen de vraag wat men met de diverse denominaties gaat doen? Hoe pakt men dit op? Hoop dat men er goed over na zal denken. Mijn hulp en steun heeft de politie!

Lees het artikel hier.

Europa is steeds extremer aan het worden

Europa is steeds extremer aan het worden

Wat mij enorm steekt is dat men het altijd zo goed weet te brengen en te verbloemen. Ordinaire fascisten zoals de leiders van een FPO worden dan in eens populistisch genoemd. Dat doen we ook met de PVV hier in Nederland. Populistisch klinkt meteen een stuk vriendelijker, niet waar? Waarom noemen we ze niet gewoon extreem rechts? Dat is toch wat ze zijn? Net zoals ze mensen elders in de Wereld fanaten of extreem noemen, dienen we onze eigen Europeanen ook zo te omschrijven. Bespeur een niet al te eerlijke en consequente lijn. Dan wil men dat moslims hun extremen wel extreem blijven noemen? Dit kan alleen als we echt de handen in een slaan en elkaar steunen in het uitbannen van alle extreme ideeen waarin mensen de vrijheden worden ontnomen en alsmaar beledigd worden. Voor mij glashelder! Extreem rechts rukt op en houd op met dingen verbloemen. Europa moet zich schamen hiervoor en geen ruimte bieden aan deze gekken!

Beroepsmatig contact met verschillende culturen?

Wanneer u beroepsmatig contact heeft met mensen van diverse afkomst maar het gevoel hebt dat er een kloof tussen u en hen is die u niet kunt overbruggen, kunt ook u een beroep doen op Ali Eddaoudi die met zijn expertise en betrokkenheid tussen beide partijen een brug kan slaan.

Ook voor lezingen, lessen of een inspirerend verhaal kunt u terecht bij Ali Eddaoudi.